De bestuurder van een Nederlandse personenauto is donderdagavond op de vlucht geslagen nadat hij met zijn auto was gecrashed vlakbij de grensovergang op de Bosstraat in Swalmen. Er werd een grote zoekactie op touw gezet door hulpdiensten uit beide landen.

SWALMEN

Een bewoner die in een huis vlakbij de grens woonde hoorde donderdagavond rond 21.20 uur een harde klap, nadat een auto met hoge snelheid voorbij zijn huis was geraasd. Hij wist meteen dat het mis was, maar trof langs de weg enkel de gecrashte auto aan, maar geen bestuurder. 

De buren die op de grensovergang wonen waarschuwden de hulpdiensten en die begonnen eenmaal ter plaatse meteen met een zoektocht. Mogelijk was de bestuurder uit het voertuig geslingerd of had hij het voertuig gewond verlaten. 

De zoektocht bleef zonder succes, de bestuurder en eventueel andere inzittenden werden niet aangetroffen. 

De auto was total loss. Die bleek namelijk in de laatste bocht voor de grensovergang een boom te hebben geschampt. Daarna schoof de wagen nog vele meters door, brokstukken van de auto lagen vele tientallen meters over de weg verspreid. 

Omdat de auto op Duits grondgebied tot stilstand was gekomen werden ook de Duitse hulpdiensten gealarmeerd. De politie uit Duitsland zette de zoektocht naar de vermiste bestuurder voort met hulp van een speurhond en een helikopter. 

De auto zou mogelijk afkomstig zijn uit Zuid-Limburg. De Nederlandse politie onderzoekt of de auto mogelijk gestolen is en waar de bestuurder is gebleven, maar dat was bij het maken van dit bericht nog niet bekend. 

De grensovergang bij Swalmen bleef nog de hele donderdagavond afgesloten voor verkeer in beide richtingen. 

UPDATE

Inmiddels is bekend dat de eigenaar van de auto, een 34-jarige man, door de politie is gevonden. Een eerste poging bij de woning waar de man zou wonen bleef zonder resultaat, maar vrijdag lukte het de politie toch om met de man in contact te komen. Hij gaf aan dat hij alleen in de auto zat, maar kon niet verklaren waarom hij er na het ongeval vandoor was gegaan. 

Het verlaten van de plek van een ongeval is ook in Duitsland strafbaar, het is aannemelijk dat de man nog een geldboete tegemoet kan zien.

Hulpdiensten troffen de lege auto aan.


Ook interessant

Facebook Conversaties