Het familiegraf van de familie Hustinx in Herten is donderdag op klaarlichte dag vernield. Een metaaldief had het voorzien op het metalen hekwerk en heeft een poging gedaan dit met grof geweld los te trekken. De poging mislukte, de schade is enorm.

HERTEN

Een buurtbewoner heeft donderdagochtend iemand gezien die met waarschijnlijk een Volvo stationwagon bij het graf stopte en aan de slag ging. De bewoner ging ervan uit dat deze persoon met werkzaamheden aan het graf bezig was.

Mogelijk dat de dief is gestoord tijdens de poging om het hek los te krijgen, want hij ging er zonder iets mee te nemen vandoor, maar de schade wordt geschat op minstens 10.000 euro. 

Woordvoerder van de familie Loek Hustinx zegt dat het graf al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw onaangetast is. De familie Hustinx bouwden de Sint Michaëlkerk in Herten en kregen als dank een ereplek in het familiegraf naast de kerk.

Het bijna een eeuw oude graf is bijna vol, Loek Hustinx hoopt zelf één van de laatste van zijn familie te zijn die hier begraven wordt. Hij noemt het bizar dat hij bij leven en welzijn een grafschennis moet meemaken van zijn eigen graf. 

Hustinx heeft aangifte gedaan bij de politie en hoopt dat er meer getuigen zijn geweest van de hondsbrutale grafroof.

Als er geen dader gevonden wordt moet de familie waarschijnlijk zelf opdraaien voor de kosten van de reparatie van het graf. 


Ook interessant

Facebook Conversaties