De basisschool van de Donderberg in Roermond wordt compleet vernieuwd. Het gebouw aan de Olieslagerstraat ondergaat een complete metamorfose.
Bron: Lia Jans-Linssen

ROERMOND

Op donderdag 30 maart 2017 werd de renovatie van de Vincent van Goghschool officieel gestart middels een bijeenkomst van leerlingen, ouders en genodigden op het speelplein van de Vincent van Goghschool in Roermond. 

Na de toespraken van de stichtingsbestuurder Jos de Vriend, wethouder Ferdinand Pleyte en directeur Cindy Brock, werd een grote piepschuim muur door de genodigden en twee leerlingen gesloopt om zo de renovatie af te trappen.

Inmiddels hebben de echte bouwbakkers al flink huis gehouden en zijn de eerste nieuwe funderingen al gestort.

Het doel is om een school te bouwen die de leerlingen kan voorbereiden op de maatschappij van de toekomst. Dit doen we middels het ontwikkelen van leer-werkpleinen en een vernieuwend onderwijsconcept: innoveren op het gebied van Wetenschap en Technologie, cultuur, natuur, etc. Dit alles is gericht op de 21e eeuwse vaardigheden.  

De totale renovatie zal in twee fases uitgevoerd worden en zal, wanneer alles volgens planning verloopt, aan het eind van de zomervakantie klaar zijn.


Ook interessant

Facebook Conversaties