Zaterdagavond zijn acht mensen gewond geraakt nadat in totaal vijf auto's met elf personen erin op elkaar klapten. Dat gebeurde rond 19.30 uur op de A73 ter hoogte van Beesel. Eén slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Na het ongeval lag de weg bezaaid met brokstukken. In totaal vijf auto's raakten flink beschadigd. Acht personen zijn met letsel in diverse ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Twee mensen mochten na behandeling naar huis, de zes anderen werden opgenomen. 

Eén slachtoffer was er zeer ernstig aan toe en is in kritieke toestand afgevoerd. Over de huidige toestand van deze persoon is verder niets bekend.

Eén bestuurder had een brandwond opgelopen door de openklappende airbag, maar kwam voor de rest met de schrik vrij. De A73 werd meteen na het ongeval afgesloten voor al het verkeer richting Roermond, om ruimte te geven aan de hulpdiensten. 

Volgens de politie gebeurde het ongeval nadat een auto met aanhanger een miniquad verloor. Ook de huif van de aanhanger kwam op de snelweg terecht. Andere auto's probeerde de lading te ontwijken en klapten op elkaar. 

De bestuurder van de auto die de quad vervoerde, een 34-jarige Duitse man, is door de politie aangehouden. 


Ook interessant

Facebook Conversaties