De PVV heeft meer stemmen gehaald dan in 2012 in M-Limburg en wordt op veel plaatsen zelfs de grootste partij, zoals in de gemeente Beesel (21,3%) en in de gemeente Roerdalen (24,6%). In Roermond werd de PVV op een paar stemmen na net zo groot als de VVD.

MIDDEN-LIMBURG

Het duurde tot ver na middernacht voordat de stemmen waren geteld. De gemeente Beesel was als eerste klaar met tellen in Midden-Limburg.  Burgemeester Petra Dassen gaf ook meteen het aantal stemmen door via twitter.

Foto: Petra Dassen (burgemeester) twittert het aantal stemmen van haar gemeente Beesel.

Ook in Zuid-Limburg kreeg de PVV in de meeste gemeentes de meeste stemmen. Opvallend is dat de steun voor Geert Wilders in Limburg niet in de pas loopt met de rest van het land, waar de VVD veruit de grootste partij bleef. 

DENK

Afgelopen weekend maakte de partij DENK via TVEllef bekend dat ze mee gaan doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Roermond volgend jaar. Belangrijk was dus om te zien of de partij voet aan de grond krijgt bij de Tweede Kamerverkiezing in Roermond. Met 4,1% kreeg DENK meer stemmen dan de PvdA (4%) en dat zou volgend jaar in Roermond goed zijn voor 1 zetel in de raad. 

Het meest opvallende van de verkiezing in 2017 was de hoge opkomst en dat was in Midden-Limburg niet anders. In Roermond gingen zelfs 10% meer mensen naar de stembus dan vijf jaar geleden.  


Ook interessant

Facebook Conversaties