Een 15-jarige jongen, die woensdagmiddag werd aangereden op de N280 in Roermond, was op de vlucht na een diefstal in het Outlet Center. De jonge winkeldief werd aangereden door een bestelbus en raakte zwaar gewond.

ROERMOND

Wat gebeurde er?

Het was lange tijd onduidelijk was er nou precies was gebeurd op het kruispunt van de Wilhelminasingel bij de inrit van het Outlet Center. In eerste instantie werd melding gemaakt dat een fietser was aangereden door een motor. Later die avond meldde de politie dat het om een voetganger ging, die door een bestelauto was aangereden. 

Er was meer aan de hand

Na vragen van ANP journalist Henri Haenen gaf de politie toe dat er een incident was geweest in het Outlet Center. Twee personen waren vanuit het winkelcentrum op de vlucht geslagen. Bij het oversteken van de N280 werd één persoon aangereden. Ter plaatse werd nog een verdachte aangehouden, maar dat bleek niet de gezochte tweede verdachte, die is volgens de politie niet meer aangetroffen. 

Het ging om winkeldiefstal

Het duo zou in het Outlet Center zijn betrapt door een beveiliger. Daarop ontstond een achtervolging. De twee jongens rende te voet de drukke N280 over. En toen ging het mis. De 15-jarige jongen werd geraakt door een passerende bestelbus en raakte ernstig gewond.

Hulpverlening

Omstanders schoten meteen te hulp. Enkele motorrijders waren getuigen van het ongeval en bekommerden zich om het slachtoffer. Het verkeer op het drukke kruispunt werd volledig stilgelegd. Nadat politie- en ambulancepersoneel al ter plaatse was landde er ook een trauma helikopter op de busparkeerplaats van het Outlet Center. Traumapersoneel werd met een politiewagen naar het slachtoffer gebracht.

De 15-jarige jongen is afkomstig uit Amsterdam. De gestolen spullen had hij nog bij zich. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Over zijn huidige toestand is niets bekend, de jongen zou ernstig hoofdletsel hebben opgelopen. De trauma arts is met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis in Maastricht. De traumaheli heeft de arts daar later weer opgehaald voor de volgende inzet. 

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Ook werd er met getuigen gesproken. 

Verkeer

Het kruispunt van de N280 Wilhelminasingel is één van de drukste verkeersknooppunten van Roermond. Hier verlaten tijdens de avondspits vele duizenden bezoekers het Outlet Center, terwijl vanuit het centrum de singelring vol staat met verkeer.

Het ongeval had dan ook grote gevolgen voor de verkeersdoorstroming. Er werden omleidingen ingesteld en het verkeer kwam her en der muurvast te staan.

De politie is nog zeker een uur bezig geweest met technisch onderzoek. Daarna werd het kruispunt weer volledig vrijgegeven. 

Gestolen spullen

De gestolen spullen werden gevonden bij de 15-jarige jongen. De politie meldt dat ze inmiddels zijn terug bezorgd bij de winkel waar ze vandaag kwamen. De politie heeft niet gemeld om welke spullen het ging. 


Ook interessant

Facebook Conversaties