Opnieuw is er brand uitgebroken in het voormalige bejaardenhuis in Herten. Maandagavond sloegen de vlammen uit het dak van het vier verdiepingen tellende pand. De politie wil nog niets zeggen over de oorzaak. Buurtbewoners vermoeden brandstichting.

HERTEN

De brand komt iets meer dan twee maanden nadat op exact dezelfde plek brand uitbrak. Ook toen brak het vuur uit op de bovenste verdieping. Ook toen was de brand lastig te bestrijden. 

Meerdere bluswagens, een hoogwerker en een waterwagen kwamen naar Herten. Omdat het vuur zich onder de dakpannen verspreidde lukte het de brandweer pas diep in de nacht om het vuur onder controle te krijgen.

De volgende ochtend laaide het vuur weer even op. Daarom besloot de brandweer om rigoureuze maatregelen. Gedeeltes van het dak werden dinsdagochtend weggehaald door brandweermensen, omdat mogelijk het vuur nog nasmeulde. 

Hangjongeren 

Volgens buurtbewoners staat het pand al enige tijd leeg, maar zijn er vaker inbrekers in het pand gezien. Mogelijk gaat het om hangjongeren die zich illegaal toegang verschaffen tot het pand. 

Onderzoek moet nog uitwijzen of er sprake is van brandstichting. 


Ook interessant

Facebook Conversaties